Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Διατροφή και Τρόφιμα


Αγαπητά μου παιδιά!
Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο της Διατροφής της Α' Γυμνασίου του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας.



Η Επιστήμη της Διατροφής είναι μία σημαντική επιστήμη που σχετίζεται άμεσα με την υγεία του ανθρώπου και  μελετά τους κανόνες που καθορίζουν την διατροφή του ανθρώπινου οργανισμού. Διερευνά τη σχέση ανάμεσα στην πρόσληψη της τροφής και τις φυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Τα συμπεράσματα αυτής της επιστημονικής μελέτης, που αφορούν τον προσδιορισμό των βέλτιστων προσλήψεων σε θρεπτικά συστατικά και τα οποία εφαρμόζονται σε υγιείς αλλά και ασθενείς αποτελούν την διαιτολoγία.
Ένα ακόμα κομμάτι της επιστήμης της Διατροφής  περιλαμβάνει και την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς σε σχέση με την τροφική επιλογή
Η διατροφή συνδέεται άμεσα με τις έννοιες: τρόφιμο,θρεπτικά συστατικά.
Το τρόφιμο είναι ένα φυσικό (ζωικό ή φυτικό) προϊόν ή παρασκεύασμα που χρησιμεύει στη διατροφή του ανθρώπου.
Τα θρεπτικά συστατικά διακρίνονται σε μακροθρεπτικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, διαλυτές και αδιάλυτες διαιτητικές ίνες) και μικροθρεπτικά συστατικά (Βιταμίνες ,Ανόργανα στοιχεία).


Κάθε σελίδα του ιστολογίου (οι σελίδες βρίσκονται στην στήλη δεξιά) αντιστοιχεί σε μία ενότητα του 3ου Κεφαλαίου, δηλαδή του κεφαλαίου της Διατροφής της Α΄Γυμνασίου! 
Σε κάθε μάθημα υπάρχουν και οι αντίστοιχες ερωτήσεις-εργασίες-ασκήσεις που μπορείτε να δείτε πατώντας πάνω στην εικόνα-μολύβι (Homework) στη στήλη δεξιά.
Για όποια απορία έχετε μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα στο annagsamara@gmail.com ή στο messenger (Άννα Σαμαρά).

Θα είναι χαρά μου να έχουμε επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου